Procedure

De volledige procedure kent verschillende stappen.

Het intakegesprek

Tijdens het intakegesprek worden uw wensen, huidige problemen en algemene lichamelijke conditie besproken. Door middel van een röntgenfoto en een mondonderzoek wordt uw gebit beoordeeld. Ook wordt gekeken of implantaten voor u een goede optie zijn. Vaak kan dan meteen een definitief behandelplan opgesteld worden. Als er meerdere mogelijkheden zijn, dan worden deze uitvoerig en in alle rust met u besproken.

Voorbereiding

Indien noodzakelijk, zullen wij een aanvraag indienen bij uw zorgverzekeraar. Voor patiënten die al langere tijd geen tanden en kiezen meer hebben, geldt dat het klipgebit vrijwel volledig vergoed wordt door de zorgverzekering. Houdt u wel rekening met een geringe eigen bijdrage

De implantatie

Het plaatsen van het implantaat is een relatief kleine ingreep die veelal onder plaatselijke verdoving kan plaatsvinden. De ingreep duurt, afhankelijk van het aantal implantaten, meestal tussen de 30 en 90 minuten. Daarna is het de bedoeling dat de implantaten ingroeien in uw eigen bot. Dit neemt ongeveer 6 weken in beslag. Nog even geduld dus! Na het inbrengen van de implantaten mag er dan ook 1 week helemaal geen prothese gedragen worden. Natuurlijk is dat voor u best lastig! Na 1 week volgt een controleafspraak waarbij ook uw bestaande prothese aangepast wordt. Deze kunt u dan vervolgens tijdens de verdere ingroeifase gewoon dragen.

Vervaardigen van de suprastructuur (kroon, brug of prothese)

Na de ingroeifase wordt een heel kleine opbouw gemaakt op het implantaat. Hier kan dan vervolgens de tandvervanging op geplaatst worden. In geval van een klikgebit kunt u deze weer verwijderen voor bijvoorbeeld reiniging. Overdag zit het gebit muurvast waardoor u alles weer kunt eten. Zelfs een appel afbijten is geen probleem meer!

De nazorg

Een goede mondhygiëne en regelmatige controles door uw tandarts zijn essentieel voor een lange levensduur van uw implantaten. Vanzelfsprekend moet het geheel door u goed schoongehouden worden. Hiervoor zijn speciale producten verkrijgbaar. Samen zorgen wij ervoor dat u tientallen jaren plezier heeft van uw implantaten!

Patiënt worden?

Wilt u patiënt worden bij onze tandartspraktijk? U bent van harte welkom. Een eerste afspraak is meestal mogelijk binnen 5 werkdagen. U kunt zich telefonisch aanmelden of via het contactformulier. Lees meer over uw eerste bezoek.

We spreken Nederlands and we speak English.

Spacer

Spoedgeval?

Tijdens openingsuren:
030 - 273 22 06
Na sluitingstijd Tandartsen bemiddelingsbureau (TBB):

Zij zullen een inschatting maken van de klacht en u eventueel doorsturen naar de dienstdoende tandarts.

Afspraak maken?

Wilt u patiënt worden en een afspraak maken? Bel dan met de praktijk, of vul de onderstaande gegevens in. Dan nemen we z.s.m. contact met u op.

magnifiercrossmenuchevron-up