Mondhygiëne

Mondhygiëne

De mondhygiëniste is de professional voor mondverzorging en de behandeling van ontstoken tandvlees. Een bezoek aan de mondhygiënist komt niet in plaats van uw bezoek aan de tandarts, maar is aanvullend. Uiteraard beschikt Praktijk Domstad over een ervaren mondhygiëniste om u van dienst te zijn.

De mond is een belangrijk deel van het gezicht en valt daarom direct op. Een frisse en schone mond is aantrekkelijk. Het is prettig te kunnen lachen en praten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over slechte adem, een vieze smaak in de mond of aanslag op de tanden. Bovendien is een gezonde mond heel belangrijk voor het behoud van uw tanden en kiezen. Ontstoken tandvlees kan zonder dat u het merkt leiden tot onherstelbare schade aan uw gebit èn zelfs tot het verlies van tanden en kiezen.

Iedereen kan een afspraak maken voor een professionele gebitsreiniging. In de volgende gevallen, raden wij u zeker aan een afspraak te maken. Bij:

  • Gevoelige tanden
  • Pijnlijk, rood, gezwollen of teruggetrokken tandvlees
  • Bloedend tandvlees
  • Losstaande tanden
  • Slechte adem
  • Aanslag
  • Onvoldoende mogelijkheden om zelf uw mond te reinigen.

Preventieve mondzorg

Een schone mond is belangrijk voor de mondgezondheid nu en het behoud van uw eigen tanden en kiezen later. Eenvoudig gezegd probeert de mondhygiëniste van Praktijk Domstad uw mond vrij van ontstekingen te krijgen en te houden.

Met een professionele gebitsreiniging reinigen wij uw hele mond; ook op de plaatsen waar u zelf niet goed bij kunt.
De gebitsreiniging bestaat uit het verwijderen van aanslag, plaque en tandsteen.

Soms is het nodig om na de reiniging de tanden en kiezen nog te behandelen met bijvoorbeeld fluoride, of een laklaagje tegen gevoelige tandhalzen. We kunnen ook een beschermlaagje aanbrengen tegen caries: sealen.

Voorlichting en instructie

De mondhygiëniste geeft instructie over hoe en waarmee u zelf het beste (tussen) uw tanden en kiezen kunt reinigen. Voorlichting en instructie is een belangrijk onderdeel om uw mondhygiëne op peil te krijgen of houden. Er zijn meerdere zaken naast uw mondhygiëne, die de conditie van het tandvlees kunnen beïnvloeden, zoals roken, diabetes, hart- en vaataandoeningen, stress en voeding. Onze mondhygiëniste kan u hier meer over vertellen.

Patiënt worden?

Wilt u patiënt worden bij onze tandartspraktijk? U bent van harte welkom. Een eerste afspraak is meestal mogelijk binnen 5 werkdagen. U kunt zich telefonisch aanmelden of via het contactformulier. Lees meer over uw eerste bezoek.

We spreken Nederlands and we speak English.

Spacer

Spoedgeval?

Tijdens openingsuren:
030 - 273 22 06
Na sluitingstijd Tandartsen bemiddelingsbureau (TBB):

Zij zullen een inschatting maken van de klacht en u eventueel doorsturen naar de dienstdoende tandarts.

Afspraak maken?

Wilt u patiënt worden en een afspraak maken? Bel dan met de praktijk, of vul de onderstaande gegevens in. Dan nemen we z.s.m. contact met u op.

magnifiercrossmenuchevron-up