Tandheelkunde

Preventie

PreventieWat houdt preventie in? Preventie betekent voorkomen, en zoals bekend, is voorkomen beter dan genezen. Voor een tandarts betekent preventie het zo veel voorkomen van cariës (gaatjes) en tandvleesproblemen. Het is dus van belang om regelmatig een tandarts te bezoeken voor een controle. Dan kunnen we tijdig ingrijpen als er problemen zijn.

We hebben een professioneel team en samen willen wij onze patienten motiveren en begeleiden in hun gebitsverzorging. Want de belangrijkste preventieve maatregel is een goede mondhygiëne. Onze  mondhygiëniste geeft een uitgebreide gebitsreiniging, mondhygiëne instructie en nazorg om dit te waarborgen.

Behandeling

Omdat preventie zo belangrijk is, zien wij u graag regelmatig voor controle. De frequentie is afhankelijk van uw gebitssituatie en wordt bepaald in samenspraak. Tijdens een bezoek nemen we de dagelijkse mondverzorging met u door en wordt een mondonderzoek uitgevoerd. Indien er problemen worden geconstateerd, bespreekt de specialist met u welke behandelmogelijkheden er zijn.

U wordt daarbij geïnformeerd over:

  • de aanpak
  • de te verwachten resultaten
  • de risico´s van een behandeling
  • de duur van de behandelingen
  • de kosten

Desgewenst kan het behandelplan met de bijbehorende kosten schriftelijk worden vastgelegd. Na uw instemming voeren we de afgesproken behandeling uit. Detailgegevens over behandelingen kunt u nalezen op de website www.allesoverhetgebit.nl of opvragen via het Tandheelkundig Informatiepunt (TIP, tel: 0900 202 5012, € 0,15 per minuut).

U kunt bij Praktijk Domstad ook terecht voor het verantwoord bleken van uw tanden.
Informatie over uw gebit en de historie van de behandelingen slaan wij op in onze computer en bewaren minstens 15 jaar. Dit systeem is goed beveiligd. Op uw verzoek kunnen we uw gegevens doorzenden naar een andere behandelaar.