Tandheelkunde

Preventie

Preventie

Wat houdt preventie in? Preventie betekent voorkomen, en zoals bekend, is voorkomen beter dan genezen. Voor een tandarts betekent preventie het zo veel voorkomen van cariës (gaatjes) en tandvleesproblemen. Het is dus van belang om regelmatig een tandarts te bezoeken voor een controle. Dan kunnen we tijdig ingrijpen als er problemen zijn.

We hebben een professioneel team en samen willen wij onze patienten motiveren en begeleiden in hun gebitsverzorging. Want de belangrijkste preventieve maatregel is een goede mondhygiëne. Onze  mondhygiëniste geeft een uitgebreide gebitsreiniging, mondhygiëne instructie en nazorg om dit te waarborgen.

Behandeling

Omdat preventie zo belangrijk is, zien wij u graag regelmatig voor controle. De frequentie is afhankelijk van uw gebitssituatie en wordt bepaald in samenspraak. Tijdens een bezoek nemen we de dagelijkse mondverzorging met u door en wordt een mondonderzoek uitgevoerd. Indien er problemen worden geconstateerd, bespreekt de specialist met u welke behandelmogelijkheden er zijn.

U wordt daarbij geïnformeerd over:

  • de aanpak
  • de te verwachten resultaten
  • de risico´s van een behandeling
  • de duur van de behandelingen
  • de kosten

Desgewenst kan het behandelplan met de bijbehorende kosten schriftelijk worden vastgelegd. Na uw instemming voeren we de afgesproken behandeling uit. Meer uitleg over behandelingen kunt u nalezen op de website www.allesoverhetgebit.nl of opvragen via het Tandheelkundig Informatiepunt (TIP, tel: 0900 202 5012, € 0,15 per minuut).

Angst?

Ziet u erg op tegen de tandarts? Dan bent u niet alleen. Maar liefst 40% van de Nederlandse volwassenen geeft aan bang te zijn voor de tandarts. Angst voor pijn is de meest gehoorde reden. Maar het kan ook komen door eerdere ervaringen, verhalen van anderen of schaamte voor uw gebit. Waar uw angst ook vandaan komt, wij nemen het zeer serieus.

Zonder angst naar de tandarts

Het is belangrijk om te weten dat de tandheelkundige techniek zich alsmaar verder ontwikkelt. Daardoor weten we ook steeds beter hoe we pijn kunnen vermijden.

Angst komt in veel gevallen ook doordat u niet weet wat u kunt verwachten. Dat zal u bij ons niet gebeuren. We stellen u op uw gemak en vertellen u rustig en helder wat we gaan doen. U weet waar u aan toe bent. We werken bovendien vlot en laten u niet onnodig wachten. Ook voeren niet meer behandelingen uit dan nodig.

Ervaring met angstige patiënten

U bent bij ons in goede handen. De tandarts houdt rekening met uw situatie. Schaam u niet en geef het aan bij de receptie of tandarts als u angstig bent.

Bleken

U kunt bij Praktijk Domstad ook terecht voor het verantwoord bleken van uw tanden. Wij bieden een thuisbleekmethode aan met op maat gemaakte bleeklepels en geven u duidelijke instructies mee.

Dossier

Informatie over uw gebit en de historie van de behandelingen slaan wij op in onze computer en bewaren minstens 15 jaar. Dit systeem is goed beveiligd. Op uw verzoek kunnen we uw gegevens doorzenden naar een andere behandelaar.

Patiënt worden?

Wilt u patiënt worden bij onze tandartspraktijk? U bent van harte welkom. Een eerste afspraak is meestal mogelijk binnen 5 werkdagen. U kunt zich telefonisch aanmelden of via het contactformulier. Lees meer over uw eerste bezoek.

We spreken Nederlands and we speak English.

Spacer

Spoedgeval?

Tijdens openingsuren:
030 - 273 22 06
Na sluitingstijd Tandartsen bemiddelingsbureau (TBB):

Zij zullen een inschatting maken van de klacht en u eventueel doorsturen naar de dienstdoende tandarts.

Afspraak maken?

Wilt u patiënt worden en een afspraak maken? Bel dan met de praktijk, of vul de onderstaande gegevens in. Dan nemen we z.s.m. contact met u op.

magnifiercrossmenuchevron-up